Én vagyok az Ajtó

János 10:1-10;

Elhangzott a SÓFÁR Jesua HaMassiah-ban hívő Közösség berekböszörményi összejövetelén

2019. október 6.

 

Orbán Béla:

 

 

 

Bizony, bizony mondom néktek: Aki nem az ajtón megy be a juhok aklába, hanem másunnan hág be, tolvaj az és rabló. Aki pedig az ajtón megy be, a juhok pásztora az. Ennek az ajtónálló ajtót nyit, és a juhok hallgatnak annak szavára, és a maga juhait nevükön szólítja, és kivezeti őket. És mikor kiereszti az ő juhait, előttük megy, és a juhok követik őt, mert ismerik az ő hangját. Idegent pedig nem követnek, hanem elfutnak attól, mert nem ismerik az idegenek hangját. Ezt a példázatot mondá nékik Jézus, de ők nem értették, mi az, amit szól vala nékik. Újra monda azért nékik Jézus: Bizony, bizony mondom néktek, hogy én vagyok a juhoknak ajtaja. Mindazok, akik előttem jöttek, tolvajok és rablók, de nem hallgattak rájuk a juhok. Én vagyok az ajtó: ha valaki én rajtam megy be, megtartatik és bejár és kijár majd, és legelőt talál. A tolvaj nem egyébért jő, hanem hogy lopjon és öljön és pusztítson, én azért jöttem, hogy életük legyen, és bővölködjenek. Én vagyok a jó pásztor: a jó pásztor életét adja a juhokért. A béres pedig, és aki nem pásztor, akinek a juhok nem tulajdonai, látja a farkast jőni, és elhagyja a juhokat, és elfut…”

 

Ezen a délutáni alkalmunkon nem véletlen, hogy egy olyan bibliai részt veszek elő a János 10-ből, amelyik a jó pásztorról szól, és arról, hogy „Én vagyok”. Jézusnak rengeteg üzenete van az „Én vagyok” mondásokban, ismerjük a többi „Én vagyok” mondásokat, de maradjunk az „Én vagyok az Ajtó”-nál.

 

S ha az Ajtóról beszélünk, akkor a mai helyzetünkben is tudnunk kell, hogy milyen Ajtóról van szó, mert hogyha Ajtó van, akkor annak általában két oldala van. Nemcsak egy oldal, hanem valahonnan valahova, oda-vissza, mint ebben a példázatban is, tudnunk kell azt, hogy oda-vissza nyílik az ajtó, vagy csukódik az ajtó. De mi és hova csukódik?

 

Ebben a példázatban látjuk azt, hogy – úgymond – van egy akol, van egy bekerített rész, ahol vannak a juhok, és az Ajtó, maga Jézus, maga Krisztus. Meg kell értenünk tehát azt, hogy van egy rész, egy megszentelt, elkülönített rész, hiszen az elkülönített azt jelenti, hogy szent, ahol az Ő juhai vannak. S ez a Földön van. Talán ismerjük ezt a mondást, hogy „Elközelgetett a mennyeknek országa…”. Ez volt az első prédikációja magának Jézusnak a földi életében és van egy elkülönített olyan rész, ahol az Ő népe van. Talán ezt kellene megértenünk, amikor közösséget építünk, közösséget élünk meg, hogy valahova tartozunk, és ez a valahova tartozás annyit jelent, hogy az Ő juhaiként egy megszentelt területen, egy megszentelt helyen, ahol együtt közösségben élhetünk. Itt a Földön van egy elkülönített rész, ezt úgy hívják, hogy a Messiás Teste.

 

S amikor itt vagyunk ebben a kezdeményben, ebben a kis közösségben, meg kellene érteni azt, hogy Jézusnak, magának Krisztusnak bizony a juhai elkülönítettek ebben a világban. Elkülönítettek, és ezt meg kell tanulnunk az életünkben: hogy hogyan is élhetünk ebben a világban? Ebben a világban van egy megszentelt hely, ahol vagyunk. Ez nem térben van, nem behatárolható terület, hanem egy olyan szellemi terület, ahol maga a Messiás Teste van, de viszont van egy nagyon komoly szabály: „Én vagyok az Ajtó”. „Én vagyok az Ajtó”, és hogyha a mi hívő életünket éljük, ezen az Ajtón hozzánk csak az jöhet be, aki az Ajtón keresztül érkezik. Mi is csak akkor mehetünk ki a világba, ha ezen az Ajtón keresztül megyünk.

 

Nagyon komoly ennek a példázatnak az üzenete, hogy hozzánk, velünk közösségbe, nem mi mondjuk meg, hogy ki jöhet, vagy ki nem jöhet, hanem valóban imádkozzuk meg, és figyeljünk arra, hogy valóban az, aki jön, Krisztus elé áll-e először, hogy a közösségbe be tudjon jönni. S valóban, amikor megyünk ki a világba, a faluba, vagy bárhova, akkor tudjuk meg, ismerjük meg, hogy nekünk is oda kell állni a mi Urunk elé, hogy kimehetek-e? A mi életünk egy elkülönített rész. A Messiás Teste egy elkülönített nép, és elkülönített rész, ahol egyetlen egy feltétel van: minden megvizsgálva, mint a határon, a vámmal és a határőrséggel, úgy mehet be, ami annyit jelent: Krisztuson keresztül. Az Ő engedélyével mi kimehetünk a világba, és ki kell, hogy menjünk Általa és az Ő akaratából, Ő a Pásztor: úgy mehetünk ki úgymond mások fele szolgálni. De a közösség sem egy laza közösség, amit ökumenénak hívnak, amúgy is olyan sokféleképpen, hogy akárki, akármi bejöhet egy közösségbe, egy szent területre.

 

Valóban vigyázzunk az életünkben arra a területre, ami szent. Vigyázzunk a magunk életére. Ha én kimegyek az utcára, kimegyek a munkahelyemre: akkor az Ajtón keresztül mentem-e? Ha énhozzám jön valaki, legyen az tanító, legyen az lelkész, legyen az bárki: valóban Krisztuson keresztül érkezett? Valóban? Az ő élete valóban meg lett vizsgálva, és valóban maga Krisztus tesz bizonyságot: ő az enyém? Ő bejöhet. Valóban ez a megvizsgálás folyik-e az életünkben?

 

Ma, amikor mindenki mindenkivel összeölelkezik, és mindenki mindenkivel keresi azt a kapcsolatot, ami érdekkapcsolat, bizony nagyon hamar elfelejtkezünk arról, hogy mindenféléket beengedünk. Ez nemcsak a hívő életünkre vonatkozik konkrétan, hanem akár a televíziót, ha bekapcsolom, vagy akármilyen médiát bekapcsolok, egy telefont, bármit: akkor tényleg az Ajtón keresztül jön hozzám be az információ? Tényleg? Tudjuk-e azt tényleg, hogy ez nem Krisztus szerinti? Lezártam. A médiát lezártam, a híreket lezártam, a bajkeverőket lezártam, a gyűlöletkeltőket kizártam. Valóban megvan ez a szellemi kontrollunk, hogy nem engedünk mindent be magunkba? Nem engedünk be 120 féle tanítást, a nem tudom, kitől, honnan, milyen divatos prófétát, vagy nem prófétát.

 

Tényleg megvizsgáltuk Isten Igéje szerint, hiszen a testté lett Igét ismerjük, magát Krisztust ismerjük, és valóban összevetjük-e a hozzánk érkező üzeneteket? Ez tényleg Krisztussal, az Ő akaratával megegyező? Tényleg rajta van a Főpapnak a pecsétje? Tényleg rajta van a Királyi engedély? Vagy ez egy divat, valami, ami éppen nekem jól esik, hiszen… S kinyitom az ajtót ennek a világnak, kinyitom az ajtót a hamisságoknak, és pont ez a példázat mondja: vannak bizony, akik másképp jönnek be. Vannak, akik az éj leple alatt, vannak, akik az Ajtót kikerülve, és bizony nagy kárt tudnak tenni a juhok között, akár a farkasnak a feladatát és a szerepét is el tudják játszani. Tényleg úgy kezdődik-e a mindennapom, hogy Uram, én most megyek ki, add meg az engedélyt és az útmutatást, hogy hova megyek. Te add meg nekem a mai napi feladatomat, Te add meg nekem a találkozásokat másokkal, ne kelljen azzal találkoznom, akivel nem kell, Te vizsgálj meg minden felém áramló információt, embert, mindent.

 

Ő azt mondja: „Én vagyok az Ajtó”, „ÉN”. S ez egy nagyon komoly figyelmeztetés: csak Rajtam keresztül! Csak Rajtam keresztül jöhet hozzátok az Isten Igéje! Csak Rajtam keresztül mehet ki a te bizonyságod, az Én pecsétemmel ebbe a világba! Minden az Ajtón keresztül megy. Minden. „Én vagyok az Ajtó”, „A juhok Ajtaja”. Ha a juhok Ajtajáról beszélünk, az természetesen a megszentelt Messiás Testéről szól. De végül is van egy másik terület is, ami a mennyország területe, és meg kell érteni, ott is van egy elkülönítettség, ami a mi szemünk, és érzékrendszerünk szerint nem látszik, nem tudjuk megtapasztalni, de ott is van egy ajtó. Igen. Sokan nagyon dicsekednek azzal, hogy jártak a mennyországban. Meg kell mondanom, hogy nem jártak a mennyországban. Sokan azzal dicsekednek, hogy őket ott, Jézus simogatta, a kis buckó fejüket, sok minden megtapasztalásról beszélnek. Nem voltak ott! Nem voltak ott!

 

Meg kell értenünk azt, hogy „Én vagyok az Ajtó”, a földi életünk, sőt a földi Krisztus Teste még nem egyesült a mennynek a részével. Ha Isten megengedi, úgy, mint Pálnak, vagy István vértanúnak megengedi, hogy az Ajtón keresztül benézzünk. Megmutathatja, de az életünk, a földi életünk, itt a megszentelt helyen van, és ott van egy Ajtó, hogy nincs földi üdvösség, hogy mindjárt bemegyek a mennyországba. Nincs. „Én vagyok az Ajtó”, az utolsó pillanatban is, az ítélet pillanatában is: Ő lesz az Ajtó, amikor az elválasztás is megtörténik. Őáltala, ezen az Ajtón, magán a Messiáson keresztül közlekedhetünk a földi elkülönített részünkben, és magában a földi Krisztus Testében, a jó értelemben vett eklézsiában, de a földi és a mennyei birodalom között ott van egy Ajtó: nincs átmenet. Nincs. Ő üzen onnét, Ő szól, az Ő Szelleme által. Őáltala betekinthetünk, lásd: János jelenések könyve! Betekinthetünk, de nem mehetünk be!

 

Azért mondom mindezt, mert az embernek van egy jó tulajdonsága, hogy minden titok és kíváncsiság után kutat, ez nagyon-nagyon divatos. Már gyerekkorban is az ember kutakodik, hogy mi van a mama zsebében, vagy a szekrényben. A karácsonyi történetek úgy kezdődnek, hogy már mikuláskor tudják, hogy mi az ajándék, addig kutakodunk. S a keresztény gyermekeknél is előfordul az, hogy kutakodunk, kutakodunk, hogy Isten majd mit mond, és hogyan lesz a mennyországban. Van egy Ajtó, és ne tovább! Általa jön az, ami kijelentés, onnan a mennyek országából, és Általa van az, hogy betekinthetünk. Nagyon ritka, és nagyon fontos esetben, amikor Isten úgy dönt, hogy betekinthetsz, amikor megláthatod a szellemvilágot, amikor megtapasztalhatod, mint a bibliai példákat tudjuk hozni. „Én vagyok az Ajtó”, és vannak olyanok, akik az Ajtó mellett mennek be.

 

S most tényleg figyelmeztetésként kell elmondanom, hiszen mind azon a helyen, ahol kevésbé szól az Ige, ott van a nagy csábítás: a titkok. Nem véletlen az, hogy pontosan azokon a területeken, ahol nem szólt Isten Igéje, ahol nem voltak tanítások, nagyon sok a misztikus, a karizmatikus, és az okkult dolgok jelenléte. Nagyon. Magyarországot be tudnám térképezni, bocsánat a kifejezésért, ahol sok tanulatlan van, ott nagyon sok karizmatikus van, vagy pünkösdi, vagy akárminek nevezett. Fogékonyabbak az érzéki világra, fogékonyabbak a szellemvilágra, csak nem mindegy, hogyan nyúlnak hozzá. Nem mindegy hogyan nyúlnak hozzá. Nem mindegy, hogy milyen ajtót feszegetnek.

 

Meg kell értenünk, hogy a kereszténység jelen pillanatban karizmatikus válságban van, és ez pontosan annak köszönhető: betolakodtak a szellemvilágba. Egy másik ajtót nyitottak ki. Nem ismerik ezt a példázatot: „Én vagyok az Ajtó”! Először is Isten, magát a mi Királyunkat, a Felkent Királyunkat, Jesua HaMassiah-t, Jézus Krisztust jelölte ki minden hatalommal arra, hogy téged megvizsgáljon, hogy Általa üdvözülj, és így tovább! Isten nem tűri azt, hogy mi kikerüljük a megvizsgálást, kikerüljük Krisztust és bemenjünk, és a szellemvilágba besétáljunk.

 

A Sátán ezt nagyon jól tudja, és egyre több érdekességet mond, egyre több érdekességet mutat. Ebben a karizmatikus válságban, ami van, nem célzottan támadom a karizmatikusságot, hanem szomorúan mondom, a magyar kereszténységen belül súlyos bajok akkor történtek, amikor az egész hívő élet az ApCsel 2-re épült fel. Amikor a Szent Írás alapja Isten Igéjének, a hitéletnek az alapja az Apostolok Cselekedete. Nem egy, és nem két gyülekezetet tudok mondani, ahol elkezdték azt, hogy azok az elsők hogyan csinálták, és hogyan töltetett ki a Szentlélek, és mi utánozzuk. Kihagytak Valakit, kihagyták az Ajtót! S besétáltak a szellemvilágba, mert a Sátán egy nagy utánzó, és tudja elkábítani, elcsábítani az embereket, magát Krisztusnak, magát akár a Szent Szellemnek, Szentléleknek ruházatába öltve. Nekünk nem ott kezdődik a hitéletünk, hogy ApCsel 2, kitöltetett a Szentlélek, és most mi is utánozzuk. Ez az Ajtón kívüli másik behatolás a szellemvilágba. El kell mondanom, hogyha valaki így megy be a szellemvilágba, meg is fogja tapasztalni a szellemi tapasztalatokat. Lesz látása, prófétál, nyelveken szól, és sok minden történik.

 

De meg kell kérdezni: te átmentél az Ajtón?  Valóban az életed meg van vizsgálva Krisztus által? Valóban újjászülettél? Vagy betörtél a szellemvilágba? Hogyne, betörtél a szellemvilágba, így kell csinálni, úgy kell csinálni, és a Sátán meg jót nevetett, és szépen megtörténnek a különböző természetfeletti dolgok, magyarul ő nyitja ki a szellemvilágot. Ezt azért is mondom, mert ugyanakkor van egyszerűbbnek tűnő formája is, amikor az emberek a tudatlanságban és az Ige ismerete hiányában mennek az okkult dolgok felé. Sorban lehet mondani, most már a horoszkóp ki is megy lassan a divatból, bár mindennapos a jövő kutatása. Bele akarok látni a jövőbe, felsorolni is lehetetlen, hogy mennyi okkult áramlat van. S mind azért kap életet, és azért kap lehetőséget, hogy rongálja az ember életét. Elszédítse, elkábítsa, megvakítsa, mert akik ezt cselekszik, sokszor nagyon jó vággyal teszik, mert tényleg szeretné az ember tudni, hogy holnap mi lesz. Azok nem Krisztuson keresztül keresik Isten ígéreteit, Isten bizonyságát, és azt az Igét, azt a Törvényt, ami által valóban mehetünk tovább, tovább, tovább, úgy, mint délelőtt mondtam: az Ige által megtisztulva, megszentelődve, és az Ajtóig eljutva.

 

Ezért figyelmeztetek mindenkit szeretettel: ne törekedjen senki az Ajtón kívül olyan hirtelen egy karizmatikus megéltségekre, olyan hirtelen csodákra, olyan hirtelen látásokra, a Sátán képes adni. Nagy játékos, vigyázz, ő gyógyítani tud. Sőt, megtapasztaltam azt, hogy nagyon-nagyon korrekt. Megmondja, hogy mi lesz holnap veled, és ha te azt elfogadod, az meg is fog történni. Nem vizsgálta meg az életedet maga Krisztus, a Szent Szellem által nem kaptál világosságot, és egy másik Ajtó helyett, valahogy betörtél a szellemvilágba. Ez a kíváncsiságunk nagyon veszélyes. A tudatlanságunk nagyon veszélyes. Nagyon veszélyes állapot és itt a felelőssége a hívő embernek, hogy igenis tessék az Igét mindennap forgatni, ha nem érted, kérdezd meg az Urat. Kérdezd meg, hogy mit jelent, ha van egy helyzeted, az életedre vonatkozóan kérdezd meg Őt, Ő válaszolni fog!

 

Bibliai idézet, amikor azt mondom, hogy Ő alig várja, hogy válaszoljon neked. Ne kotorássz, ne kutakodj, mert olyan szédítő a Szédítő, olyan elvakító, hogy nem is tudod, hogy egy roncs életből, hogyan is kaptál te – mondjuk – nyelveken szólás ajándékát. Tényleg az? Hogyan kaptál gyógyítás ajándékát? Tényleg az? Hogyan kaptál te látásokat és egyéb megtapasztalásokat? Tényleg Istentől valók? Egyetlen egy esetben lehet Istentől való mindez, hogyha te Krisztuson keresztül akarsz a jövődről bármit megkérdezni, vagy bármiben tanácstalan vagy, bármi olyan dolog van, ami valóban kérdés, és jogos kérdés tőled, hogy: szeretném tudni Istenem, akkor Rajta keresztül láthatod meg azt, amit Isten meg akar mutatni. Ne feszegesd a szellemvilágot. Ne feszegesd az Ajtó mellett a kerítést, vagy nem tudom, hol akarsz bemenni, mert utána csodálkozol, és csodálkozol azon, hogy rémálmaid vannak, csodálkozol, hogy látomásaid vannak, csodálkozol, hogy valami érthetetlen nyelven beszélsz, és nincs értelme, se haszna, semmi. Csodálkozol, és ha nem figyelsz oda, még el is hiszed, hogy te mekkora nagy áldott embere vagy Istennek.

 

Átmentél az Ajtón? Valóban meg lettél vizsgálva? Valóban végig mentél az életedben a bűnbánat, bűnbocsánat, maga a kegyelemnek ezen a részén: a megbocsátás, megtisztulás, szabadulás, megszentelődés? Mert Ő, az Ajtó ezt akarja a te életedben, hogy amikor egyszer átmegyünk ebből a világból, az elkerített részből, ahol Isten népe el van különítve, meg van szentelve már a Földön, hogy te teljes tisztasággal tudjál átmenni az Ajtón!  Mert bármi van benned, egyetlen egy bűn, bármi, te azon az Ajtón, nem juthatsz be oda, ahova csak szent mehet be, a mennyországba!

 

Megvizsgáltad magad, az életedet az elméddel? S amit nem értettél meg, kérdezted Istentől? Uram, mutasd meg a Te Igédet! Mutasd meg a Te ígéretedet! Mutasd meg a Te bizonyságodat ebben! Ne vezessen bennünket a kíváncsiság. Ne vezessen bennünket a jövőnek az általunk vágyott, és elképzelt része, dolga. Valóban őszintén éljük meg, hogy van egy út, az úton van egy Ajtó, ezen az Ajtón még a földi életünk után bemehetünk ugyan, de a földi életünknél zárva van. A földi, elkülönített részben pedig őrizzük meg Krisztus Testének a tisztaságát. Ne engedj be a fejedbe semmi olyan információt, ami nincs megvizsgálva.

 

Még a legegyszerűbb számítógépen is van vírusirtó és kereső program, hogy ne menjen be bármi külső fertőzés. Azt hiszem, hogy a mi életünk sokkal fontosabb, mint egy akármilyen PC, számítógép. A mi életünk tisztasága, védelme, vírusvédelme sokkal fontosabb bárminél. S ezt tessék komolyan venni, hogy minden dolgunk, mindennap, minden esetben, csak az Ajtón keresztül menjen. Soha, de soha ne mondjunk olyat, ami nincs megvizsgálva. Soha ne mondjunk olyan Igét, ami nincs megvizsgálva! Soha ne fogadjunk be olyan tanítást, ami nincs megvizsgálva! S ez nem az okoskodás, hanem kell valóban ismerni az Igéjét Istennek, kell ismerni a Törvényét, bizonyságát, és az ígéreteit, mert ha ezzel nem egyeztethető össze valakinek a szava, az betörő. Az vagy be akar jönni, de ott áll az Ajtóban Krisztus, és ott áll az Ajtó, ami zárva van előtte, ha te kéred. Igenis kérned kell, hogy: Uram, én most hadd menjek be oda, ahol a Te juhaid vannak. S ez a kérelem annyit jelent: Uram, vizsgálj meg, bocsáss meg, kegyelmezz, tisztíts meg, szabadíts meg, és a megszentelődés útját végezd el ott, abban az elkülönített részben, ahol a juhaid vannak, hiszen a juhot a Pásztor úgy, ahogy van, megkörmözi, hogy egymást ne kaparják meg, gyógyítja a törött lábat, ismerjük a bibliai idézeteket is.

 

Tehát itt, a földi elkülönített részét vigyázzuk Isten népének, Krisztus Testének ezt a részét vigyázzuk. A mi dolgunk, valóban meg kell kérdezni, ha nem vagyunk biztosak valamiben, bármi legyen az, akár egy dicsőítő ének is: hogyha a szövegében találok valamit, ami nem tiszta, akkor ne engedjem be a fejembe. Ez például egy gitárosnak a feladata. Amikor azt mondom, hogy itt van egy bibliai, nagyon szép, nagyon lötyögő, kedves, jó érzést adó ének, de valami nem jó benne. Mondhatnék ilyen példákat.

 

Mondok egy olyan példát, hogy nagyon sokszor énekelték protestáns körökben: ’Fenn a csillagok felett, halleluja, boldog lelkek zengenek halleluja, ámen, aki itt lent fáradott, ott fent béke várja fönt, halleluja.’ No. Most egy pillanatra, azért ne vágyódjunk haza, amikor itt kell élnünk. Ne vágyódjunk. Rosszat kérsz! Majd ott megpihenek. Nem. Neked itt kell dolgoznod, és itt nem kell elfáradnod. Itt kell megelégedned a munkáddal, és itt kell a harcokban győztesként Istent áldva kijönni. Sorba mondhatnám az olyan énekeket, amik ilyen földi kívánságok, ilyen érzelmi hullámban jönnek. De nemcsak az énekeknél. Nagyon sok, nagyon sok prédikációt lehet hallani, akarom mondani tanítást, vagy bárminek nevezhető dolgot, amikor a gyülekezetnek, az egyháznak a szándékait, vagy éppen a fickónak, aki elmondja, annak a szándékait közli. A Bibliának a versére ráülteti a saját akaratát. Megvizsgáltad, mit mondott xyz? Légy szíves vizsgáld meg! Sőt, megkérlek arra, azt, amit most elmondok, ezt is vizsgáld meg! Ha valamit nem értesz, akkor tőlem is kérdezd meg, hogy bontsam ki, vagy kérdezd meg közvetlenül az Ajtónál, hogy ezt nem engedem be, ha Te nem engeded be, én sem. Nem fogadom el! Igenis, kérdezd meg Krisztust! Kérdezd meg, hogy most, amit hallottál ez Tőle való, vagy nem. Ha Ő azt mondja, igen, akkor nyitott Ajtó, és fogadd be.

 

Először is elménkben meg kell újulni, és az elménkben való megújulás ott van, hogy mindenféle teológiát, dogmát, meg egyebet ki kell söpörni. Ez nem azt jelenti, hogy teljes kiürítés, hanem amiben nem vagyok biztos, vagy amiről tudom, hogy nem az, ami nem tiszta, azt ki kell dobni. Nincs mese. Bármennyire szép, és bármennyire jó volt. Bármennyire aranyos macsó bácsi mondta, akkor is. Ami nem tiszta, nem jöhet be az elmémbe, a szellemembe, és a testem sem használhatja. Bármennyire jót tenne ott az akolban egy kis világi dolog, egy kis elméleti dolog, egy kis tudományos dolog, nincs helye. Meg kell érteni, hogy a mi életünkben nagyon-nagyon fontos dolog az Ajtónak, Krisztusnak a megállító, mint a vám- és határőr szerepe. Ő a Király, Ő enged be hozzád bárkit, bármit. Ez megadja a védelmedet, megadja a biztonságot, ez magának Krisztus Testének a betakarása is. Mindent megad, de kérned kell, és ne nyitogasd az ajtót. Ne nyitogasd az ajtót mindenféle tanoknak, mindenféle fickóknak, mindenféle jóleső dolognak.

 

Igenis vizsgáld meg. Igenis, a világból sokszor jönnek Krisztus népéhez, a Messiás Testéhez olyan kínálatok: gyere ki, van egy új munkahely. Gyere ki, van egy kis haszon, akármi, és ha nem kérdezed meg magát Krisztust, és magad kitörsz az Ajtón, vagy kikerülöd Őt, az életedbe kerülhet. Megkérdezted, hogy ebből a védettségből kimehetsz-e oda, arra a munkahelyre például? Vagy elmehetsz-e otthonról, amikor otthon van egy csomó dolgod, szellemben, lélekben, fizikailag, és te elfogadsz egy meghívást kirándulni valahova. Megkérdezted, hogy elmehetsz-e? Megkérdezted, hogy mikor mehetek el? Minden dolgunkat meg kell kérdezni. Ez nem félelemgerjesztés, egyáltalán nem. Hanem arról szól, hogy egy olyan helyzetben vagyunk, amikor a szellemvilág mindkét oldala konkrétan nagyon keményen működik. Az egyik hitet: gyere, mondok neked nagy titkokat. Gyere, mondok neked szuper dolgokat. Gyere, megajándékozlak mindenfélével, biblikus szavakat mond, hogy te nagyobb legyél, több és más a másik embernél. Ha már valamit kapsz, és valami extrát tudsz, megajándékoz valaki valamivel, ha te attól nagyobb leszel a testvérednél, akkor felejtsd el, hogy Krisztus vizsgálatán átment. Bármit kapsz, az téged nem tesz naggyá. Azt egyedül Isten teheti naggyá. Övé a dicsőség, Övé a hatalom, Övé az erő!

 

A Sátán pontosan úgy tud bennünket kihozni, hogy van erőd, van hatalmad, Isten megosztja veled a dicsőségét, és közben elvesztettél mindent. Beengeded a Sátánnak Isten és Krisztus ellenes gondolatát, akaratát, mert elfogadtad, mert nem vizsgáltad meg. A megvizsgálást sokszor az agyunkkal, a gondolatainkkal is meg tudjuk vizsgálni. Tényleg azt akarja Isten, hogy mi hatalmasak legyünk? Nem, ezt én akarom. Uram, Te mit szólsz hozzá? Ő azt fogja mondani, maradj egy kicsit alázatban, és engedd már meg, hogy Én legyek a hatalmas. Ezt fogja mondani. Ahogy az emberbe jön mindjárt a kíváncsiság, hogy én többet akarok tudni, ajándékozottabb akarok lenni, gyógyító akarok lenni, meg ilyen akarok lenni, meg olyan akarok lenni. Az mind Krisztus ellenes. Mind.

 

Elfogadhatom az ajándékot, hogy tovább adjam, de nem én vagyok az Ajándékozó. Elfogadhatom azt, hogy Isten üzenetet ad általam, de nem én üzenek. Ezeket mind helyre kell tenni, és bármikor találkozok emberi tevékenységekkel, ha egyetlen egy szikrányi pillanatban benne van az emberi akarat, állj meg! Azonnal kérdezd meg Krisztust, azonnal kérdezd meg, hogy ez a Te Ajtódon, Rajtad keresztül átjött-e, meg lett-e vizsgálva, az ember akarata egyezik-e a Te akaratoddal. Ne engedj be semmit vizsgálatlanul.

 

Mindezt azért mondom, mert itt is, ebben a térségben is, tudom, és ismerem, hogy mennyi babonaság van. A babonaság innen adódik: a tudatlanságból. Mert mindennek erőt tulajdonítunk, még a fadarabnak is, meg a piros madzagnak is, meg a nem tudom, minek. S ez mind-mind arról szól, hogy te a tudás ismeretében vagy, mert legyőzted a rontást, mert piros madzagot kötsz a gyerek lábára. Meg nem teszem alá a táskámat, magyarul én ne tegyem le a táskámat, mert elviszem a pénzeteket. Ugye? Csak egy helyi babona innen a környékről, a szomszéd faluból ismerem. S ez miért van? Mert többet akarok tudni, nagyobb akarok lenni, nekem szellemi látásom van. Te be vagy csapva. Mert amit elhiszel, és ezt nagyon tanuljuk meg, amit egyszer elhittünk, az be fog teljesedni. Sőt, mondhatnám: a félelmeid be fognak teljesedni. Bibliai rész, amitől félsz, az fog beteljesedni. Miért? Mert, amitől félsz, azt el is fogadtad, hogy van, és ha elfogadtad, hogy van, akkor az működik. Ha neked azt mondják, hogy éppen elátkozott valaki, mert ez a szakmája, és te ezt elhiszed, el leszel átkozva. A mi igenünk így működik a Sátán felé. Elhisszük, mert mindent tudni akarunk, és a Sátán azt mondja, te meg fogsz halni két hónap múlva, te neki állsz jajgatni, és meg fogsz halni két hónap múlva, mert rákészítetted magadat.

 

Mit kell nekünk elhinni? Csak azt, ami az Ajtón keresztül jött. Ha nem tudsz valamit, akkor kérdezd meg Istent. Isten azonnal válaszol, legalábbis időben válaszol, hogy ne vesszél el. Ha az Övé vagy, Ő hűséges Isten! A Sátán nagyon rafinált, nagyon tudja adni neked a szuper, hiper üzeneteket. S hogyha előveszed az internetet, annyi, de annyi, szuper, hiper üzenet van rajta. Nosztredamust kaptam ma is, valaki küldte, egy keresztény barátom. Nagyon kell nekem, ha elhinném, már igen rossz lenne nekem. S a másik küldi az ilyen látását, az olyan fenyegetését, a világvégét, meg a nem tudom, mit. S ha ezt elhiszem, én ebben megállok, mert várom a világ végét és elfelejtek fürdeni, főzni, és dolgozni, mert itt a világ vége. Miért hiszünk el olyan dolgokat, ami nem igaz? Mert van bennünk hajlam istenné lenni, a mindent tudni akarok állapotába kerülni, a minden felett úr vagyok. Én a másik embernél is nagyobb vagyok, erre van hajlamunk. Bizony, van. Amióta az ember a tudás fájáról levette a gyümölcsöt, azóta ő mindent tudni akar, és mindentudását a másik ember ellen akarja használni.

 

Nem jól használjuk a tudásokat, ezért kell nekünk a tudást megvizsgáltatni ott az Ajtóban. Jól tudom én ezt, Istenem? S ehhez természetesen alapvető szükséglet a Szent Írás, alapvető a Szent Írás értése, amit csak a Szent Szellem/Szent Lélek által tudok megérteni. Alapvető ajándék a testvéri közösség, hogy te hogyan látod, én hogyan látom, beszéljük meg, mert valaki csak tudja azt, hogy ebben mi az, ami Krisztusi, és mi az, ami valami fals. Valami báránybőrbe bújt farkas. Igen, a szagáról megismerjük. S hogyha többen együtt vannak, és ti rendszeresen összejöttök, és van Bibliaóra, és beszéltek Isten Igéjéről, és konkrétumokról, hogy ezt most én nem értem, beszéljük meg. Bármelyik nap összejöttök, és beszéltek arról, hogy most ez hogyan van. Hiszem, hogyha Isten valakinek ad egy világosságot, hogy meg tudja mondani, hogy ez az ajtó, nem ajtó. Ez az Ige, ez a beszéd, ez a dicsőítés, ez a hír, ez a médiának bármilyen ügyködése, ez nem igaz. Ha meg igaz, nem rád tartozik. Nem a te feladatod.

 

Igen, kell a közösség, mert aki önző ember, az törekszik a mindentudásra, és hamarabb elbukik, mert ő azt az utat keresi, amelyik a rendkívüliség. Nem azt a hétköznapi utat, hogy beszéljük meg, hanem a titkokat keressük. Nagyon szeretném azt, ha ezen a részen is, igen, tételesen tessék megbeszélni. Tételesen meg kell beszélni azt, hogy: mi egy babonás történet, mi egy horoszkóp, mi egy Nostradamus, mi az ijesztgető Jehovista, és egyéb szinten előadott világvége próféciák, és egyebek? Mi az, ami csoda, ami jelek, meg mi az, ami ajándék, és mégsem az? Tessék megbeszélni, mert beférkőzik az életedbe, sőt a közösségbe, sőt Krisztus Testébe beférkőzik az ellenség.

 

Nagyon komolyan, és féltően is mondom, „Én vagyok az Ajtó”, mondja Istennek a Fia, mondja Jesua HaMassiah, Jézus Krisztus. „Én vagyok az Ajtó”. Ebben annyi minden van, egy élet védelme, betakarása, minden benne van. Ebben benne van egy életnek a működése. Nem úgy van, hogy kimegyek, és misszionálok, rám jön, és meg fogom misszionálni a fél Bihart itt. Nem. Van rá engedélyed? Van? Szomorúan tapasztaltam azt, hogy nálunk is a közösségben valahol volt egy fiatal leányzó, még meg sem tért, és az egyik gyülekezetben, ahol éppen ott járt, kiküldték a narkósok közé szolgálni. Üvöltöttem, hogy hova küldtek téged, és hálát adtam Istennek, hogy meg tudtam állítani. A Sátánnak egy olyan előretolt helyőrségébe és frontjára küldtek egy védtelen lányt, hogy ő is elveszett volna. Tényleg, ki küldte ki? A misszió? De az nem az Isten nevében küldte ki, és nem volt átmenve az Ajtón, nem volt megvizsgálva, belehalhatott volna. Reszkettem, hogy mit csinálnak. Istennek hála megmaradt, ma is köztünk van, közel 20 éve volt ez. Ma is ott van. De még keresztény közösségekben is, gyülekezetekben is befogadjuk a pásztornak az utasítását. Közben ő csak az állami és az egyházi érdekeket sulykolja a fejembe. Biztos, hogy azt kell csinálnom?

 

Tényleg átmegy a kontrollon, átmegy az Ajtón? El kell nekem fogadnom azt, ami mondjuk itt a választás, vagy nem választás, ami történik a helyi állapotokban? El kell nekem fogadni? Megvizsgáltam? Ha nem, akkor Ajtón kívül a helye. Legyen az akárkinek a célja, utasítása, bármije, az egész emberrel együtt kint a helye. Ez nem háború, hanem közösséget nem vállalok a világgal. Mert, ha a világgal vállalok közösséget, az annyit jelent, hogy a Sátán betette a piszkos lábát az életembe. Pontosan ezt jelenti. Ez nem azt jelenti, hogy a világra haragudni kell, és nem azt jelenti, hogy ki kell vonulnom a világból, hanem ott kell maradni a világban, abban a megszentelt részben, amiről beszél Jézus a példázatban: „Az én juhaim ott vannak, és én vagyok az Ajtó”. Ebben a megszentelt bekerítettségben kell élnünk, abban a boldog biztonságban, amit maga Krisztus ad. Igen, ebben kell, és lehet élnünk. De nem bezártan az elefántcsont tornyunkban, hiszen ebben a példázatban benne van, hogy „ki- és bejárnak”. Reggel te kimész dolgozni, de utána gyere vissza magadba, oda, ami Krisztus uralma alatt van, és kint is úgy viselkedj, amit Ő engedett meg. Mert úgy fog útra bocsátani, hogy védelemmel, utasítással, hogy ezt tedd, vagy ezt ne tedd, tanácsokkal és vezetéssel Ő fog kiengedni holnap. Ő fog a munkahelyedre engedni, a világba ki, a te megszentelt helyedről. A megszentelt időből, a megszentelt térből, Ő fog oda kiengedni, ami nem megszentelt, és nem az Ő ideje. Ő fog kiengedni. Azt, hogy abban, ami a kötelességed tedd meg, de ami az Övé, azt nem. Azt ne szennyezd be. Ne vidd ki: akár „a disznók elé a gyöngyöt”, és mondhatnám a további példákat.

 

Úgy gondolom, hogy ebben a térségben is ez a nagy csodavárás, ez a nagy lelkendezés eléggé forrong, és eléggé van. Köszönhető sok mindennek, most nem térek ki, a kulturális és egyéb múlt miatt sem. Nem térek ki arra, hogy itt vagytok egy faluban, és tulajdonképpen leszakadtatok Nagyváradtól és Berettyóújfalu sohasem lett központotok, itt vagytok szinte kiszolgáltatott helyzetben, nincs igazából egy olyan szellemi kultúra és egy olyan szellemi tér, ahol tudtok együtt lenni, de ez nem zárja ki azt, hogy ne éljétek meg azt, hogy Ő az Ajtó. Ez nem zárja ki azt, hogy tennetek kell, mert itt mindenki keresi, vagy sokan keresik a titkokat, a rendkívüliséget, és bizony ennek köszönhetően, most nem akarok nevesíteni területeket, közelieket is, bizony el vannak fertőződve, mert bement az Ajtó mellett egy szellemiség, ami kiadta magát különböző csodatevőnek, karizmatikusnak, nem karizmatikusnak, okkultnak, hipernek, szupernek és extrának.

 

Felelősek azok, akik Isten Igéjét ismerik. Így ti is felelősek vagytok, mert amit ismertek, amit tudtok, abban már felelősek vagytok. S bizony, ha láttok olyat, ahol felüti fejét egy hamis szellemiség, ahol nincs megszűrve, nem megy át Krisztuson valami, nekem mondhatja azt, hogy gyógyító alkalom, vagy dicsi alkalom, ha az Krisztuson nem lett megvizsgálva: ne menj oda. Ne menj oda! Nincs ott helyed! Ezt komolyan mondom: számtalan fesztivál, dicsi alkalom, meg ilyen, meg olyan program, meg nem tudom, micsoda, erről szól. Nincs megvizsgálva. A testi és a lelki élvezeteket szolgálja, az érzékeny embereknek az érzékenységét beindítja, és az ilyen ember nagyon-nagyon gyorsan tud nyitni a szellemvilágra. Igen, a manipuláció így kezdődik, és folytatódik egy szellemi fertőzéssel. Ne engedjétek magatokat manipulálni! A manipulálásnak az alapja, hogy figyelek a másikra és elfogadom a trükkjeit. Ne fogadd el, ne fogadd el! Egyszerűen legyünk őszinték, ha egymással beszélünk, akkor is a szavaink Krisztus által menjenek át. De még egy házaspár esetében is Krisztus szűrőjén, Ajtaján keresztül menjen az érintkezés. Ne az én indulatom menjen át, hanem a szavamat szűrje meg, az Ajtón menjen át, hogy ő áldást kapjon általam és ne vetélytársat, ellenfelet. Igen, ez a legkisebb egységünkben, a házasságban, a családban, mindenhol érvényes. De területileg nagyon érvényes. Nagyon-nagyon. Igen, ha valaki valamilyen extrát, valami különlegeset, valami természetfölöttit produkál, vagy mond magáról, azonnal leleplezhető. Ha az élete nincs rendben, akkor az, nem Istentől való. A bűnös ember nekiáll bármit tenni szellemi ajándékkal: köszönöm, nem. A közösségünkben is volt, amikor megjelent valaki, egy hölgyemény, és megkérdezte, hogy lehet-e nyelveken szólni. Mondtam, tőlem nyugodtan, csak te nem. Hát miért? Mert ömlik belőled a bor szaga, piás vagy. Kész. Legyen egy megítélés, egy realitás, egy gondolkodás. Ugyanígy mondhatnánk mást is, hogy igen, meg lehet tanulni nyelveken szólni, hitetlenül. Igen, működik a gyógyítás úgy, hogy pszichoszomatikusan be tudom dumálni a placebo elven és meg fog gyógyulni. S mindennek az a lényege, hogy átveszi az én akaratomat.  Igen, megy az akaratátvitel. Bizony, kellene erről még többet beszélni, de maradjunk az Ajtó kérdésnél.

 

Amikor Afrikában voltam, olyan szellemiséggel találkoztam, olyan varázslatokkal, hogy beleremegtem. Amikor itt reszketnek a vudutól, ott a vudu egy óvodás játék. Valóban tudnak ölni vele. Olyan szellemi, olyan varázslások vannak. Akkor gondolod, hogy itt, ahol szintén emberek vannak, a Sátán nem dobja be az aktuális fegyverét? Mire van igény? Gazdag akarok lenni, nagy akarok lenni, sikeres akarok lenni, erős akarok lenni, stb. Mi hangzik a szószékekről? Erős vagy, van hatalmad, és Isten megosztja veled a dicsőséget. Na, úgy zavard el, ahogy van! Egyiket sem osztja meg Isten! Te eszköz lehetsz abban, hogy az Ő erejét általad tovább adja, de te akkor is nünüke, senki vagy. Te a Hatalom képviselője vagy, mint egy nagykövet, de nem te vagy a Király! A dicsőség pedig az, hogy te áldod Őt, és nem téged áldanak!

 

Csak egy ilyen ajtót mondok el, egy divatosat, amit most sorban mondanak, mert amikor egy ilyen állapotban van egy nép, mint most, amikor gyenge, amikor hatalma nincs, azt sem tudja, hogy mi lesz holnap, igen könnyen rávezethető az ígérgetésre, a hitetésre, a szédítésre. Igen, nekünk van egy nagyon nagy erősségünk, és van egy nagyon nagy Hatalom, Akié minden dicsőség. Isten meg fogja mondani a holnapodat, időben fogja közölni veled, hogy készülj fel a halálodra, és nem fogsz jajgatni, és egyéb, hanem akár hálaadással is elbúcsúzol a földi élettől. Időben fogja mondani, hogy mi a rendezendőd a házasságodban, és nem a csodákért fogok menni, és meg fogja mondani, akarja-e, hogy te meggyógyulj, vagy nem akarja, hogy meggyógyulj, mert lehet, hogy neked egy betegség éppen nagyon jó tanítóeszköz, és Isten megengedte, hogy te beteg legyél. Lehet, hogy a próbák igen fájdalmas úton mennek. Isten csak kipróbálta az életedet. Biztos, hogy azok a gyógyítások, azok a szellemi, lelki ajándékok Istentől valók? Ezzel nem tagadom, hogy van. Nem tagadom. De csak egy esetben van, ha átment az illető élete azon az Ajtón, hogy valóban Krisztus Testéhez tartozik, valóban megtisztult, megszabadult, rendezett élete van. Ha nem, akkor kamu. Szép magyarul mondom: kamu.

 

Amikor zűrös emberek gyógyítgatnak, meg ilyen alkalom, meg olyan alkalom, és tudom, hogy az élete, a családja meg valahol egészen más irányban van, akkor álljak meg, mert Isten őt most nem akarja használni. Lehet, hogy máskor majd fogja, de ha majd átment ő is az Ajtón. Majd, ha meg van vizsgálva az élete. Nem véletlen mondtam délelőtt is, hogy bizony még itt is ebben a helyiségben is olyan ember gyógyítgatott, akinek egy imája 30 ezer forint. Annyit fizet a delikvens. Mondd, az agyad nem közli veled azt, hogy ez nem Istentől való? Mert Istennek az ajándéka, Istennek a Szelleme az nem pénzre működik, és nem a szolgának a zsebébe megy természetesen. Megkérdeztük Istentől, hogy hogyan is van ez? S tudjuk-e egymást figyelmeztetni: állj, vigyázz! Ha te nem is látod, hogy farkas, de ez farkas. Ha nem is veszed észre Istennek az új kezdete, a Szent Szellemnek a kitöltetése nem úgy kezdődik, hogy nekiállok erősködni, hogy tölts be engem, hanem ha Ő akarja, és alkalmas vagyok, be fog tölteni.

 

Az Ajtó Én vagyok”. Nagyon kérek mindenkit, hogy szellemi értelemben értsük meg, minden dolgunk Krisztuson keresztül működhet. Ha nekem ide kell jönnöm valamikor, mert valaki hív, akkor odamegyek Isten elé, hogy tényleg kell-e mennem. Nem-e valami emberi vágy? Mert lehet, hogy akkor valami másik dolgomat meg nem csináltam meg. Például. Minden dolgunkat, minden, de minden információt igenis Isten elé kell tenni. Van, amit ésszel, az elménkkel meg tudunk érteni, hogy ez biztos nem Istentől való. Ha pedig nem, akkor tessék megkérdezni, és Ő válaszolni fog, és Ő fog ilyen Ajtót csukni. Sőt, számtalan esetben úgy imádkozom: Istenem, ha nem Tőled van, ne jöjjön létre, kérlek, Te akadályozd meg.  Még, ha én nagyon vágynék, és akarnám is, csukd be az Ajtót. Mert én is kísérthető vagyok, nekem is emberként vannak sebezhető, megszédíthető vágyaim, és érzéseim. Istenem, Te zárj Ajtót. Azonban most, amikor itt vagyok, akkor azt mondom: Istenem kérlek, úgy vezesd ezt a népet, amelyik itt van ebben a helyiségben, hogy mindig nyitott ajtók legyenek. A Te akaratod által működjön ez a közösség, működjenek az életek, hogy az ördög ne tudjon belopódzkodni az életükbe és mindenki tisztuljon meg annyira, akik ide jönnek, hogy az ő életük be tudjon menni abba a védettségbe, ami karámnak mondható, szent, elkülönített hely, ahol az Ajtóban Krisztus áll, ahol Általa lehet bemenni és nem valami formális bemerítés, vagy kézfeltétel, vagy mi alapján. Ahol valóban megtörtént az, hogy valaki újjászületve Őelőtte áll, az Ő betakarásában és védelmében áll.

 

Kívánom a nyitott ajtókat, de nagyon szeretném a csukott ajtókat is. S mindenki életében, ha baj van, akkor beengedett valamit. Ha bent van, akkor van szabadulás, van tisztítás, és a megszentelődés tovább folyik a mi életünkben. A mi életünk is lehet egy olyan templom, egy olyan szent hely, ahova már nem jöhet be viszont soha többet senki, mert az Ajtóban Krisztus áll. Az életünk védelme nemcsak betakarás, fontosabb sokkal: az Ajtó! A gondolataidat Ő szűrje meg, az információkat Ő szűrje meg, bármilyen biblikus információkat Ő szűrje meg. Ez nem azt jelenti, hogy eldobom az agyamat és nem tudom, hanem világosítsd meg az én elmémet: legyen látásom, és legyen szellemi érzékem, és elkérhetjük a szellemek megítélésének az ajándékát, ami pedig annyit jelent, hogy azonnal meglátjuk, hogy az nem Istentől való, bármennyire csillogó, extra, karizmatikus, vagy misztikus, vagy okkult. Azonnal meglátjuk! Azt kívánom, hogy induljon el itt egy tisztulás, aki nem ide tartozik, az menjen ki az elkülönített szent részről, Krisztus Testéből, ami pedig kintről be akar jönni, legyen zár, legyen zárt Ajtó, maga Krisztus megállító szava: állj. Ezt kívánom nektek.

 



 


AZ OLDALAINKON SZEREPLŐ ÍRÁSOK SZERZŐI JOGVÉDELEM ALATT ÁLNAK, ÍGY AZOK BÁRMILYEN JELLEGŰ TERJESZTÉSE ÉS PUBLIKÁLÁSA KIZÁRÓLAG ELŐZETES BELEEGYEZÉSSEL TÖRTÉNHET!
HONLAPJAINKON TALÁLHATÓ VALAMENNYI ÍRÁS SZABADON LETÖLTHETŐ ÉS KINYOMTATHATÓ, MAJD MINDEN FORMÁBAN TOVÁBBÍTHATÓ AZ ADATVÉDELMI ELŐÍRÁSOKNAK MEGFELELŐEN.

A FELHASZNÁLÁS FELTÉTELE, HOGY AZ ÍRÁSOK BÁRMELY FORMÁBAN TÖRTÉNŐ FELHASZNÁLÁSA, A MÁSOLATOK TOVÁBB ADÁSA ENGEDÉLYÜNKKEL, TELJES TERJEDELEMBEN ÉS VÁLTOZTATÁS NÉLKÜL, FORRÁS MEGJELÖLÉSÉVEL TÖRTÉNHET, VALAMINT KIZÁRÓLAG INGYENESEN ADHATÓK TOVÁBB.

Copyright © 2005-2019 SÓFÁR, Jesua HaMassiah-ban hívő közösség
JHVH  NISSZI Szolgálat